Rondje Atlantic

Een droom is uitgekomen .... van 19 juli 2009 t/m 21 augustus 2010 hebben wij een 'groot rondje Atlantic' gemaakt. Een fantastische ervaring, als gezin op reis, een jaar lang in de buitenlucht, veel tijd en aandacht voor elkaar en de ontwikkeling van de meiden nauw meemaken.

Die droom hadden we al een tijd, eigenlijk al vanaf het begin van onze relatie (1997). De droom wordt uitvoerbaar als we in 2006 de Brandaan kopen en ook de medewerking van werkgevers en school krijgen. Het is een ervaring om nooit te vergeten. De reisverslagen staan op deze site; die zijn per week gemaakt.

Het eerste deel van onze reis voert ons langs de kust van Belgiƫ en Frankrijk of Engeland naar de noordpunt van Spanje (La Coruna). Om vervolgens langs de kust van Spanje en Portugal te 'hoppen' en via Madeira op de Canarische Eilanden aan te komen. Na een zeer korte stop op La Gomera gaat het tweede deel van onze reis naar de Gambia-rivier om daarna via de Kaap Verdische Eilanden aan de grote oversteek naar Suriname te beginnen. We varen dan vanuit het zuiden van het Caribisch Gebied langs de mooiste eilanden noordwaarts. Omdat we hier al vaker geweest zijn doen we dit gebied iets sneller dan andere zeilers. We gaan namelijk ook nog naar Cuba, de Bahama's en de oostkust van Noord-Amerika. Uiteindelijk varen we vanuit New York via New Port terug naar Europa, naar de Azoren. Het laatste deel van de reis brengt ons vanuit de Azoren via Engeland en een detour door Schotland weer terug in onze thuishaven Bruinisse.

In de kaart zie je onze afgelegde route. Elk blauw ballonnetje is een overnachtingsplaats.