De Brandaan

De Brandaan is een Hallberg Rassy 40, gebouwd in 2004. Ontworpen door German Frers. Wij hebben de Brandaan gekocht in het voorjaar van 2006.De Brandaan is een ideale boot voor ons gezin en onze reisdoelen. Hij is precies groot genoeg voor ons vieren. En zowel van binnen als buiten goed ingericht op het leven tijdens langere tochten 'onder zeil' Ć©n stilliggend in een haven of op een mooie ankerplaats.


Specificaties
Lengte boot
12.40 m
Lengte waterlijn
11.04 m
Breedte
3.82 m
Diepte
1.99 m
Masthoogte
19.40 m
Waterverplaatsing
10.000 kg
Gewicht kiel
4.100 kg
Zeiloppervlak groot zeil
80.8 m²
Inhoud dieseltank
445 liter
Inhoud watertank
460 literPlattegrond


Voorin de boot zijn er twee goede slaapplaatsen voor de meiden. Achterin de boot is een ruime slaapkamer voor ons als ouders. Met overal stahoogte en veel opbergruimte. De keuken is lekker ruim en ook onder helling goed te gebruiken.

Tijdens het zeilen zijn er altijd drie goede slaapplaatsen. In de punt voor is slapen onder zeil niet prettig, maar achterin kunnen er altijd twee slapen en er is een prima derde bed met slingerzeil op de bakboord kajuitbank.

De Brandaan is een middenkuiper; met functionele kuip midden in de boot. Dat is de meest rustige plaats tijdens het zeilen omdat de boot daar het minst beweegt. Alle zeilhandelingen, zoals hijssen en reven, kunnen vanuit de kuip plaatsvinden. Dat is heel veilig.