13 augustus 2009

In Spanje

We zijn veilig en wel in Spanje aangekomen na een tocht van 57 uur. De laatste 28 uur alleen maar gezeild met in het begin windkracht 3 a 4 en de laatste paar uur windkracht 6 a 7 met vlagen in 8. Gelukkig met de wind van achteren waardoor het zeilen goed ging. We hebben met die harde wind snelheden van 7 a 8 knopen gehaald en daarom zijn we er nu al. De hele nacht hebben we in de 'klaver'-stand gevaren; dat wil zeggen het grootzeil rechts op stuurboord vastgezet met een lijn (dat heet bulletalie) om gijpen te voorkomen en de genua (het voorzeil) met de boom op bakboord vastgezet. Spectaculair zeilen, wel wat rollen op golven waardoor het slapen voor ons minder was. De kinderen hebben nergens last van en slapen overal doorheen.

Vanmorgen zijn we getrakteerd op een prachtige dolfijnenshow. Wel 30 dolfijnen die uit het water springen, even rondom de boot spelen, en dan hun tocht weer vervolgen.

De Valentijn komt over een paar uur aan. De champagne staat al koud; we gaan samen op de overtocht toasten!

We vinden het erg leuk dat zoveel mensen onze reis volgen via de site en soms zelfs dagelijks kijken. We vinden ook de reacties die we krijgen op berichten erg leuk! Wij gaan zeker door met het bijhouden van de site tot het einde van de reis!